Sport-játékok


Ping-pong, csocsó, stb...

Az ifjúsági teremben található ping-pong asztal jó lehetõséget nyújt a felesleges energiáink levezetésére, de mióta a gyülekezet meglepte az ifjúságot egy csocsóasztallal, emellett is nagy elõszeretettel töltjük a beszélgetések és éneklések elõtti vagy utáni perceket órákat...

 

 

Kedvelt közösségi játékaink


Hiszed-e?

Mindenki felír magáról 5 állítást egy papírlapra amelyek közül 1 hamis. Mindegyiknek olyannak kell lennie, hogy kellõen hihetetlen legyen. Miután felolvasta, a többiek tippelhetnek, hogy melyik nem igaz. Minden részvevõnek minden helyes találata 1 pontot ér. A végén az nyer, aki a legtöbb pontot gyûjtötte.

Idegen szavak meghatározása

Valaki kikeres egy idegen szót az idegen szavak és kifejezések szótárából. Mindenki felírja a szót egy papírra és a szerinte helyes meghatározást. Végül aki a szót kinézte felolvassa az összes állítást -belekeverve az igazat- és mindenki tippelhet melyik az igazi.
(Nekünk az már önmagában az elég szórakoztató volt, hogy egymás "agyzuhogásait" meghallgattuk.
Itt példákat is olvashatsz!
)

Mutogatós

A játékban résztevõk egy lapra felírnak valamilyen - akár összetettebb - kifejezést, amit bedobnak egy kalapba, majd kevers után mindenki húz egyet és megpróbálja elmutogatni a többieknek. (mint az Activity-ben, aki ismeri...) A mutogató nem rajzolhat és nem is beszélhet. Betûket és számokat nem szabad mutatni. Kivéve amikor arra utalunk, hogy mennyi szó van és éppen hányadikat vagy éppen melyik részét mutogatjuk.

Fõhelyes játék

A társaság egy körben ülve helyezkedik el. A játékot két egyenlõ számú csapat játsza. (pl.: fiúk és lányok) Kijelölünk egymás mellett 4 fõhelyet (Ez létszámtól függõen változhat). A játék célja az, hogy a fõhelyeken csak az egyik csapat tagjai üljenek. Kezdetben a fõhelyeken mindkét csapatból egyenlõen foglalnak helyet. A többiek a maradék helyeken tetszõlegesen helyezkednek el, de egy üres helynek maradnia kell. Mindenki felírja a nevét egy kis cetlire. (Nemcsak a saját neveinkkel játszhatunk, hanem például állatnevekben is megyegyezhetünk. Mi tizenketten már játszottunk Jézus tanítványainak a neveivel is.) A cetliket bedobják egy kalapba, összekeverik, majd mindenki húz egyet. Innentõl mindenki azonosul a mindenkor nála lévõ cetlin található névvel. Mindig az hív egy nevet, akinek jobbkéz felõl van az üres hely. Ekkor akinél a hívott nevet tartalmazó cetli található, átül az üres helyre és kicseréli a cetlijét a hívóéval. Ekkor aki figyelt, megjegyezheti, hogy az elhangzott név a legutóbb hívó játékosnál van. Persze egymás után kétszer nem lehet híni ugyanazt a nevet! A cél az, hogy a fõhelyrõl kihívjuk a másik csapat játékosait és a sajátjainkat ültessük be oda. Nagy odafigyelést igénylõ, mégis vidám játék!

Bogozós

Sötétben -vagy csukott szemmel- állunk egy körben egymással szemben. Kinyújtott kezekkel elindulunk a kör közepe felé és keresünk egy szabad kezet amit megfoghatunk. Ha minden kéz megtalálta a párját a villanyt felkapcsolhatjuk -a szemünket kinyithatjuk. Most kezdõdik a bogozás! Egymás kezét nem szabad elengedni és így kell a kört kibogozni. Több lehetõség is van. A legegyszerûbb amikor a végeredmény egy zárt kör. Lehet az is, hogy két-vagy több összekapcsolódó kört alkottuk. De az is megeshet, hogy különálló körök keletkeznek. Persze kibogozhatatlan gordiuszi csomót is alkothatunk.

Asztalcsapkodós játék

Körben ülünk egy nagy asztal körül. Tenyrünket az asztalra tesszük úgy, hogy a szomszédjainkkal keresztezzük a karunkat. Jobb kéz felül bal kéz alul legyen. Valaki a tenyerével az asztalra ütve elindítja a kört és az óramutató járásával megeggyezõ irányba. A következõ kéz üt egyet, majd a következõ és az azt követõ, stb. Dupla ütéssel a kör megfordul! Ilyenkor kell figyelni! Amelyik kéz ront az kiesik. Igyekezzünk minél gyorsabban játszani, mert úgy igazán érdekes ez a játék!