HÁZASSÁGI  KURZUS

Kedves Barátom!

Ez a kurzus egy teljesen új kezdeményezés, amit nem mi, hanem az élet kihívása diktál. Sokan keressük a párunkat, akivel megoszthatunk örömöt és bánatot. A közös tapasztalat azonban az, hogy ezek a kapcsolataink nem zökkenõmentesek. Lehet, hogy nagy elszántsággal léptünk a kapcsolat útjára, talán az esküvõt is átéltük, és mégis, mintha fakulna az életünk. Eszembe jut az új sláger címe: Színezd újra. Mármint az életedet, ha megfakulna. Bizony, milyen jó is lenne újra színezni az életünket és kapcsolatainkat.

Lelkészek, pszichológusok és egyéb szakemberek keresztyén alapokon álló kurzust dolgoztak ki, mely angol nyelvterületen az elmúlt években sokaknak segített személyes kapcsolataik jobbá tételében. Ilyen kurzust szeretnénk mi is tartani.

Kiket várunk ezeknek fényében? Mindazokat, akik párkapcsolatban, házasságban élnek, talán már évek, esetleg évtizedek óta. Azokat, akik szerelmesek, és mélyebben szeretnék megélni kapcsolatukat. Azokat, akik úgy érzik, ez már nem mehet így tovább. Véget akarnak vetni kapcsolatuknak, esetleg az egész életüket elhibázottnak látják, esetleg ez lenne az utolsó „szalmaszál”. Szóval mindenkinek ajánlom, aki mélyebb kapcsolatra készül vagy kapcsolatban él.

Mivel a téma kapcsán többen is megkerestek, hogy bár jelenleg sem házasságban, sem egyéb kapcsolati formában nem élnek, mégis szívesen részt vennének, így nekik is szeretnénk lehetõséged adni. Így azokat is szeretettel várjuk, akik érdeklõdnek, és szívesen tennének valamit sikeres és értékes kapcsolatok kialakításáért, vagy esetleg egy megrázó trauma után szeretnék azt feldolgozni, esetleg megtalálni, mit ronthattak el.

Bár a kurzus keresztyén alapokon áll, de nem feltétele sem egyházi tagság, sem keresztyén házasság, mindenki elõtt nyitott.

Egy hasonló kurzus több tízezer forintos költségvonzatú, de jelen esetben költséggel nem kell számolni. Segíteni szeretnénk, mert ezen a téren nagy a probléma. Természetesen megköszönjük, ha valaki anyagilag adományával támogatja céljainkat. Mindezt azért írtam le, mert sokan azt gondolják, hogy ami ingyenes, az nem is igazán értékes.

A kurzus nyolc hétig tart, heti egy alkalommal. Az elsõ alkalom november 8-án, csütörtökön 17-20 óra között kerül megtartásra. Helyszíne: Evangélikus Lelkészi Hivatal épületében (Hunyadi u. 8.) lévõ emeleti Tanácsterem.

A találkozás reményében szeretettel és tisztelettel köszöntöm!

Miskolc, 2007. október 18.